FAQ
::
Szukaj
::
Użytkownicy
::
Grupy
::
Galerie
::
Rejestracja
::
Profil
::
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
::
Zaloguj
Forum www.slawistyka2007.fora.pl Strona Główna
->
Chorwacki
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
TAK
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz HTML w tym poście
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
AKTUALNOśCI
----------------
Aktualności
SLAWISTYKA
----------------
Chorwacki
Serbski
Rosyjski
Słoweński
Inne języki
Literatura powszechna
Seminarium licencjackie
Geografia turystyczna
Gramatyka 666
Literatura tylko w oryginale
A także...
----------------
NJEGOS
Nakrzycz na starostę
Misz Masz na Twarz
Schizzmoteka
Date my Slawista
Magazyn Materiałów
ARCHEO
----------------
Początki Słowian
Najstarsze literatury Słowian
Gramatyka opisowa
Historia słowiańszczyzny Południowej
Najnowsza literatura
Technologia
Analiza
Gramatyka opisowa języka chorwackiego
Gramatyka opisowa języka serbskiego
Językoznawstwo
SCS
Historia literatury
Łacina
Kultura i Folklor
Gramkon
Literatura wiek XIX
Translatoryka
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
TheBrightSideOfTheTito
Wysłany: Nie 21:39, 23 Gru 2007
Temat postu:
Cevapćici wygląda jak martwy szczur ale są pyszniaste tzn. te które mi udało się zrobić
Mojca
Wysłany: Pią 16:45, 21 Gru 2007
Temat postu: Cevapćici (Chorwacja)
Cevapćici
Składniki na 4 porcje
• 500 g mieszanego mięsa mielonego
• 3 cebule
• 1 łyżka mąki
• sól, pieprz, 1/2 łyżeczki czerwonej słodkiej lub ostrej papryki,
• 1 łyżeczka majeranku
• mąka do panierowania
• tłuszcz do smażenia
Etapy przygotowania
1. Mięso wymieszać z obraną i drobno posiekaną cebulą, mąką, solą, pieprzem, papryką i majerankeim. Wygnieść z tego elastyczną masę i jeszcze raz doprawić do smaku.
2. Wilgotnymi dłońmi formować kiełbaski, długie na palec i o średnicy 2 cm.
3. Obtaczać kiełbaski w mące i smażyć w dużej ilości tłuszczu lub na grillu tak, aby były chrupiące.
4. Podawać z sałatką z papryki i pomidorów oraz z chlebem. Mozna również z samym sosem czosnkowym
TheBrightSideOfTheTito
Wysłany: Czw 22:16, 20 Gru 2007
Temat postu: żarcie
zapraszam do wklejania łatwych tanich i możliwych do realizacji przepisów kulinarnych
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2002 phpBB Group
Army Design by
mfs9 - Strik9
Regulamin